Baby tak poo

Hi mommies, macam mana nak buat if anak tak poo hmpir seminggu dah. Tp anak kencing & fart. Awl2 dlm 3hri ada bgi susu botol about 2oz per day. Lpas tu dh fully breastfeed tp still x poo. 😢 #anak_first

3 Balas

Hai, anak biasa kalau fully bf kdg2 mmg ada xberak beberapa hari.. Cuma seboleh nya kena ada berak jugak at least sekali sehari. Cuba perhatikan, kalau perut anak xkembung n keras dan anak tak meragam, should be okay. Cuba buat urutan i love u dekat perut anak dan urut tekan sikit dekat tengah2 tapak kaki anak (boleh google) .. Dan cuba buat jugak senaman kayuh basikal dekat kaki anak. Mudahan membantu.

anak saya fully bf 7 hari tak berak. banyak kentut. saya tolong dia berak haha. sebab selalu tukar pampers lubang bontot dia keluar taik sikit2 ikut kentut. so saya angkat kaki dia, sambilurut perut dia. dia akan meneran dan taik keluar. cuma makan masa sikit kalau buat mcmtu

budak fully bf if x berak plg lama 14 hari normal je. pls cari kelas penyusuan online dkt ig utk tmbh ilmu