36w, JARI JEMARI SUSAH BENGKOK & PELVIS SAKIT SANGAT ! NORMAL KE ? HELPPP

Hi mommies, lately ni tulang pelvis saya sakit sangat2. nak jalan pun sakit, duduk pun sakit. adakah sbb ada kerap exercise ? saya kena banyak rehat ke ? atau ni tanda2 nak bersalin? Setiap pagi bangun, jari tak boleh nak bengkok2 mcm biasa, rasa ketat sangat semua jari jemari tangan & kaki. normal ke ? atau saya ada masalah calcium ? ada ibu2 pernah alami mcm saya ? #SeriusTanya #firstmom #ingintahu

6 Balas

Saya pun sakit tulang pelvis tu sis. Sy baca, kena banyak rapatkan kaki. Sy selalu duduk bersila, bila berdiri tu mmg kena berdiri setempat dulu, tu pun tak boleh berdiri tegak, baru boleh start jalan sbb sakit. Kalau keluar kereta, kena pusing dua2 kaki keluar dulu baru pijak tanah. Tak boleh dah buat mcm kita selalu buat, keluar kaki satu2.

4w ago

okay. nanti saya cuba

Sy Pon kebas tgn . tny doc dye kata sbb Sy xminum susu . kalsium xckup tp Sy rasa mcm saluran makin sempit sbb baby makin besar kn . jd peredaran air Dan drh dlm badan jd slow kalau baring ... pelvis mmg sakit la . baby Masih crik ruang nk mngeliat atau bergerak

4w ago

saya baru jumpa doctor tadi, dr pun cakap suruh makan calcium. lately ni saya baru start amik calcium, alhamdulillah makin okay

saya 38week sama juga bengkak kaki ,tangan jari jemari x bole bengkok .. selalu juga exercise rasa tambah sakit pelvis mungkin sebab dekat dah bersalin kot

sya pon sma jari xboleh nk gengam.. tpi normal ja sbb xckup calcium

4w ago

saya baru start makan calcium balik. risau kita. habis semua tulang sakit2 🤣🤣

Tu tanda2 nak bersalin sis kalau kerap sakit di bhgian pelvis

4w ago

jari jemari sis pernah rasa sakit tak time pregnant. saya sampai susah nak bengkok. rasa keras sangat

slalunya tu tanda2 hujung2 nk bersalin..😊

4w ago

alamak dah hujung2 ke ni. baru 36w 🤣🤣