Contraction ke atau braxton hicks ? 37 week

Hi mommies kalau perut mengeras tapi tak sakit ... kdg kdg sakit smpai ke pggang blkg cuma sakit tu sakit yg boleh handle lg . Perlu pergi check ke atau tu kontraksi palsu ye ? #firstmom

5 Balas

kalau saya, tak pergi check rasa. saya akan tunggu turun tanda macam darah ka air ketuban leaking ka. tapi kalau sakit sangat2. tak salah check.

download apps contractions. cek kt situ. bila mgeras or sakit tekan start. bila da ok stop. kt situ boleh tgk de kiraan minit btoi contractions or x

5mo ago

Kalau perut mengeras tpi xde rasa sakit ke apa is it normal? or my pain tolerance yg tlmpau tinggi? 🥹 Perut kerap mengeras tpi sakit tu tkde pun

Sounds like false contraction to me. Tapi kalau sis risau boleh pergi check and dapatkan advise dr

Sama macam sy la sis 37weeks 2days baby aysik mngeras je.. perut mula2.. tido pun x lena

Kontraksi palsu. Kalau nk bersalin kekerapan dia 10@5min sekali n konsisten.