Makanan baby masa travel

Hi mommies, kalau nak travel dalam 3 hari, mcm mana mommies prepare makanan utk baby 6 bulan? Prepare ready to eat punya food ke mcm little nuur semua tu? Kalau boleh saya nk bwk makanan yg saya masak sendiri tapi tak tau cara nk bagi makanan tu tak basi.

2 Balas

Mana yang memudahkan awak, itulah yang terbaik😊 Cara saya, saya bawak - Food processor - Bekas mini - Sudu, garfu Saya portion siap bahan kering. Bahan basah, sayur, buah, saya beli kat supermarket area tempat yang saya pergi tu. 1st day nak bertolak, saya masak siap untuk makan dalam perjalanan. Letak dalam bag makanan anak. Hari seterusnya saya masak kat tempat yang saya pergi. Kiranya hari hari saya masak fresh.

kena bawak ice box n isi ais tabur garam kasar. pkai ice gel pack ltk byk2 pun boleh