Susu formula

Hi mommies. Kalau baby lepas minum susu fm , dy muntah , tu overfeeding ke ? Atau ada juga alahan muntah ? Susu apa yg elok ? Normal ke 2 3 hari tak berak ? Kena tukar susu ke ? #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

2 Balas

Klau saya dulu baby muntah sebab overfeeding,dalam 4oz,, Abis tu saya bagi 2 oz tiap 2 jam Alhamdulillah dh tak muntah,,, Skrg tambah lagi skit jadi 2.5 oz,,, Saya pakai Dupro setelah try dan error 4 susu : similac,frisolac,dutch baby dan lactogen???beraknya sehari ada 2 kali atau sekali,,, Sis pkai susu apa?

1y ago

Klau minum susu formula ni ,klau sampai 2-3 hari tak berak tak pasti,,,tapi klau bf dlm seminggu ada yg tak berak,,, Sekarang still mcm tu ke?klau iya,better sis gi bawa jumpa dokter

Baby umur berapa

1y ago

Alhamdulillah .. lega dengar .. risau ?