Najis bayi 2 bulan

Hi mommies , i nak tnya kalau bayi 2 bulan tak pup 2 hari dan keluarkn mcm gambar kat bawah ni ade tak u guys pernah alami . Dulu i guna dupro mmg bby 2hari skli baru pup then colour mcm ni . Pastu i tuka similac gold hari2 berak warna mustard dan kahak pon in the same time hilang jgk . But now jadi balik pup colour ni . Bole share experience and suggestion. Thanks

Najis bayi 2 bulan
4 Balas

normal sis. kalau hijau macamni sebab zat yang ada dalam susu fm. no worries. boleh kaji lebih mendalam tentang najis baby which one yang normal which one yang tak normal 😊

3mo ago

Tq sis . Lega saya dgr

cuba check kandungan susu tu tinggi iron x ? susu tinggi iron poop mmg warna mcm ni. my daughter amik Enfalac Baby Ge , poop warna gini. but die poop tiap2 hari.

normal, anak sy fully fm berak kkdg sehari sekali..najis dan tekstur pun mcm ni

Tekstur dan warna najis tu normal.

3mo ago

Sama-sama