Tak boleh makan

Mommies, help. Saya tak boleh nak makan apa2 karbohidrat langsung. Saya jadi loya dan kembang tekak. Saya dah tak tahu nak makan apa, rasa sedih betul sebab lapar. Makan biskut dgn milo pun tak boleh nak telan. 😭#firstbaby

8 Balas

Sama mcm sy first trimester . Dah lah sy ni suka makan . Tapi bila alahan teruk tgok nasi dgn air putih pun tak lalu . Makan nasi pun sikit sgt2 😂 tapi bila masuk second trimester alhmdulilah selera mcm bela saka 😂😂 hrp bersabar lah lalui fasa2 ni ye .

dah try mkan mee ke? roti ke? tkpun beli ubat tahan mabuk muntah. sy pon mcmtu jgak tkleh mkan nasi lngsung trus mntah. tpi sy try mkan mee @ buah oklah sikit tpi kkdg mntah jgak jdi sy ambik ubat tahan mual. sy pon smpai dh trun 5kg sbb mkan je muntah balik 😥

1y ago

Mee, pasta, bihun semua dh try makan. Roti pun. Tetapp tak boleh telan 😭

sama😂😂😂perut rasa lapar..tpi leher x boleh trima mkanan lgi…apa lgi klu terhidu bau,terus msuk tandas dan muntah…air msak lgi la…mmg x boleh masuk🥲tpi sis try makan buah2an yg jenis lembut..😌inshaAllah boleh msuk smpai perut😅

1y ago

Masuk dapur pun nak nangis sebab tak tahan bau. Makan buah anggur je sekarang ni sebab tu je yg lalu 😅😂

sama dgn sye . alahan kuat sgt ni muntah sajaa .. kdg xtahu dh nk buat ape 😓😓 . xtahu dh nk makan apa lgi

1y ago

Kan. Buah pun tak boleh nak telan kecuali anggur 🥹

Sama. Tak lalu makan. Da makan muntah lak. Saya ambik veloxin baru makanan stay dalam perut 🥲

Samaaaa, saya masuk 7weeks sampai skrg alahan teruk muntah hari2, loya. Sabar je lah 🥲

🥺 sama, perut pedih sbb tahan lapar, tpi x dpt nak makan 🥺🥺.

12mo ago

sangat tau, rsa mok nangis tiap hari, perut lapar tpi xdpt mkn🥺.

samalah dgn saya air masak pun xblh nk minum

1y ago

samaaa . sy pon air masak susah nk telan.. teguk utk kali ke 3 trus rsa nk muntah