Sakit dekat bahagian bawah pusat

Hi mommies. Harini genap 26w baru start sakit bawah pusat tu normal ke? Bila berdiri je rasa perut tegang sangat. Jari kaki dah start rasa mcm electric shot tu taktahu apa namanya #ingintahu #pleasehelp

1 Balas

Saya rasa normal kot, sy start rasa ni masa 24w+ dan sampai skg masih bgtu.. Lama2 dah macam biasa, cek up 7bln minggu ni sy akan tnya nurse dan dr jg laa. sbb selain dripada rasa menegang sakit kat bawah pusat tu celah kangkang sy pn dah makin rasa sakit nyiluu tuu.. tp ada terbaca post ibu2 sblm ni pn mereka kata normal, sbb baby dah makin besar dlm perut tu buat kaki kita yg menampung berat pn smua ikut mengembang dan sakit..

1y ago

Last timbang berat cekup 6bln dlu 72kg. Berat buka buku pink 77kg.. Berat badan sy turun bnyk smpi kandungan 4bln. Start 5bln naik 1kg, 6bln naik 1 kg lg.. nt cek up 7bln ni xtau la tp sy anggar akan naik lagi sbb asyik nak makan je skg 😆