Berat badan baby tak naik banyak

Hi mommies. Harini baby saya check 3 bulan tapi berat naik 400g sahaja and dah masuk line kuning. Nurse suggest suruh topup dengan formula. Macam mana nak start kenalkan formula dekat baby ya? Susu badan masih ada lagi. Kalau nak mix dengan formula boleh ke? #firstmom #ingintahu

1 Balas

kalau baby dah biasa susu badan, better teruskan je. kalau boleh jgn topup susu fm. just monitor kekerapan baby menyusu, pastu jaga waktu tidur baby, make sure baby cukup tidur.