Ubat cair darah

Hi mommies, first kandungan dulu pernah gugur masa 18w. And now pregnant lagi and dah masuk 19w. Cek doc pakar 5, dia suruh makn ubat untuk cair darah. Tapi saya takde darah tinggi, kencing manis semua normal. Saya jadi was was nak makan ubat tu. Ada yang pernah dapat ubat yg sama juga ke? Ok ke kalau makan ubat turun darah, ada effect apa apa tak?#ingintahu #pleasehelp #bantusharing

6 Balas

Sya pn doktor on kan ubat cair darah. Tp sya xde darah tggi. So far mkn sebulan dh, semua ok je. Doktor ada explain sblm amek tu sbb katanya sya high risk/ berpotensi nk dpt darah tggi. Sya tawakal je. InsyaAllah semua akan dipermudahkan. Klau sis ragu2 bole mntk doktor explain details reason knp dia on kan ubat tu.

Mgkin doc cek awak punya darah pekat kot.. Sbb tu doc suruh mkn ubat cair darah.. Tak reti nak explain.. Tp nurse sy ada la bgtau mcm tu sbb darah2 ibu mngndung ni pekat, jd taknak ada apa2 risiko, tu kena mkn ubat cair darah.. Sy mkn ubat cair darah dr 12wk sbb ada history darah tggi masa 3rd trimister

hai sis.. sy mkn ubat cair darah strt 12w smpai skrg 17w .. sy pon normal je semua tpi sbb obesity n ank first doc suruh mkn .. selalu nya doc suruh mkn ubat mesti ade sbb nya .. awal2 sy mkn jdi sembelit n perut tak selesa tpi lpastu okay smpai skrg

Doctor pakar yg suruh makan better awak follow. Dia lebih tahu risiko pregnancy awak. Awak ada experience gugur 18w mmg patut kena follow cakap doctor agar peristiwa lama tak berulang. Bukan simply tanya di sini

Saya pun mkn ubat cair darah start 12week sampai skg 20 week .. mkn ja klau dr suruh .. sya sbb obes ..

Ubat turun darah ke ubat cair darah sis?

12mo ago

Ubat cair darah sis, maaf silap