Usaha menaikkan berat baby

Mommies, camane nak bagi susu badan pekat berlemak ye? Nak campur fm macam sayang pulak. #firsttimemom #firstbaby

1 Balas

kena belajar dan faham dulu komposisi susu badan. secara semulajadinya susu badan ni terdiri daripada hampir 90% air. jadi takde istilah nak susu pekat berlemak. tu namanya susu pekat manis. bukan susu badan. untuk dapatkan lemak dari susu tu, boleh cuma pump dulu untuk keluarkan foremilk yg mmg terdiri dari air kebanyakkannya dan lepas tu bf baby untuk bagi hindmilk. hindmilk tu yg komposisi dia terdiri dari lemak. selalunya dalam 10-15 min boleh dapat hindmilk tu