Ruam pipi

Hi mommies. Boleh tolong suggest cream apa yang sesuai untuk baby yang ada ruam pipi. Saya dah try sudocream, cetaphil lotion, zeho cream(dokter bagi). Masih tak baik2. 😭😭 #firstmom #buntu

Ruam pipi
4 Balas

alaa siannya. tak tahu membantu atau tak tapi kita guna cornstarch ruam2 baby hilang. mak kita letak tepung ubi pun hilang. cubala kot bantu kuragkan gatal baby. mesti merenyam tu. untuk kurgkan gatal jugak guna calamine losyen camni. mmg sgt membantu sebab masa mngandung sya kena gatal2 badan. selamat utk ibu hamil. selamat jugan utk baby rasanya. namanya calazite lotion. mmg hilang gatal. jadi tahan gatal tu

6mo ago

Dah try bedak pureen cornstarch tu. Tapi main teruk muka dia. Tak sesuai jugak. Okay mommy. Nanti saya Cuba try lotion ni pula kalau baby sesuai. Tq 🙏

Xperlu sapu apa2 pn, saya biar je, alhamdulillah die hilang sdri ruam susu tu, cuma lps susu mmg sllu lap dgn kain bsh or wet tissue hoppi tu

6mo ago

Baby mommy ada garu2 muka jugak tak?

Minum susu apa? Pakai sabun mandian apa? Ada pakaikan bedak tak?

6mo ago

snow white ada steroid and whitening. jgn la suggest benda yg tak elok 😣

baby saya guna yang ni