Sunat baby lelaki

Hi mommies! Boleh tak mommies suggest umur berapa bulan sesuai utk sunatkan baby? Now anak sy dh 2 bulan 18 hari. Sy mmg bercadang nak sunatkan anak masa kecik ni. Or mommies2 yg ada pengalaman sunatkan baby lelaki masa kecik boleh share experience kt sini juga ☺️ #ingintahu #firstbaby #firstmom

2 Balas

ok. ni dari pengalaman pakcik sy sunatkan baby boy dia dulu2.. skrg anknya dh bkl timang baby dah 😆.. pakcik sy sunatkn ank dia masa baby kat klinik.. tp bila anknya besar dlm 5,6 tahun terpaksa kena sunatkan semula..sy x pasti sbb apa..mgkin sbb ada jangkitan kuman..ye lah kan sbb penis tu kena bersihkan bila mandi atau kencing.. 😅 atau mgkin kulitnya terlondeh semula ke x tahulah.. tp mmg kena sunatkan semula lah..😆 x pasal2 kena potong 2x

1y ago

Oic, thankyou mommy for the respond

hi sis. boleh check tips di artikel ni pasal sunat bayi lelaki 😊 https://my.theasianparent.com/sunat-bayi-cara-penjagaan

1y ago

Ok thankyou ☺️