Anaemia mommy

Hi mommies. Boleh share tips untuk naikkan bacaan HB buat mommy yang tak makan hati ayam/lembu & tak minum pati delima? #firsttimemom #pleasehelp

2 Balas

Menu harian perlu makanan yang kaya dengan sumber zat besi: - Sayuran hijau seperti bayam, brokoli, sawi, etc - Ayam, daging, ikan, kerang - Buah jambu batu, delima, buah naga Ini yang saya buat. Saya more on real food. Tak ambil any supplement selain daripada yang di bekalkan doktor. Oh elakkan juga minuman/makanan yang berkafein (teh, coklat, kopi, minuman bergas), junkfood/fastfood.

daging merah, ikan, sayur2 (bayam, kailan, kangkung), buah2 (jambu batu, limau, lemon)