First baby

Hi mommies.. boleh share tak barang apa yg perlu beli untuk newborn baby.. saya tak tahu nak mula dari mana #firstbaby #firstmom #pleasehelp #bantusharing

2 Balas

Saya beli baju sleepsuit yang boleh jadikan mitten booties saiz newborn/0-3 dalam 5 pasang, selebihnya rompers dan pyjamas saiz selain newborn. Pampers saiz nb 1pack besar, kain bedung 5helai, utk kelengkapan tidur saya beli tilam bayi je, sbb org kata tak sesuai lagi baby pakai bantal, utk kelengkapan lain, botol susu, susu kambing karihome (sbb saya darah o, potensi baby jaundice tinggi jadi saya prepare siap2 incase badan tak dpt keluarkan susu banyak, baby minum susu kambing dulu dalam tempoh tu). Minyak telon saya beli jenama bebiku je. Kalau tak sesuai baru invest beli yg jenama mahal sikit sbb sebelum beli tu saya byk review juga pendapat org. Wipe tissue beli dalam 3pek besar, barang mandian, tu je kot yang penting. Saya baru 31 weeks, nnt hujung2 35 weeks prepare for carseat and stroller pula.

ni list barang yg Sy beli. yg belum tick tu nanti lepas bersalin baru consider utk beli sebab Sy duduk kg. dekat je dengan Mak & jarang travel jauh.