Breastspump

Hi mommies, boleh recommendkan breastspump yg best tak based on experience mommies². Utk 1st mom mcm saya, perlu ke beli awal awal ni ya. saya due bulan 6 dan full time housewife #pleasehelp #firstmom #firstbaby #bantusharing

4 Balas

Hi, sy first mum & also housewife. Lepas pening nak beli breast pump apa, sy ternmpk video di tiktok. Kalau housewife, fokus breastfeeding sahaja. Tapi boleh buat stock kecemasan juga just in case masuk ward ke apa. Masa breastfeeding baby tu, di sebelah breast tadah guna milk collector. Kumpul sedikit lama² stock susu akan jadi bnyk. 😊 Nanti kalau nak bagi baby stock susu tu, guna syringe atau cup bagi baby minum. Ini utk elakkan baby keliru puting.

1y ago

betul.. housewife kalau boleh jgn biasakan pam, focus bf je.. stock kecemasan blh kumpul pakai milk collector..

standby milk collector je dulu. sy pun 1st mom housewife. org tak recommend beli pump lg sbb kita pun xtahu keadaan susu kita mcm mana nanti. kalau awl2 dh start pam nanti mudah bengkak susu

1y ago

ok baik. terima kasih atas perkongsian 😊

Bg sy klu housewife better beli yg manual shj. Electric ni slalunya utk mummy yg bekerja & ada limit masa utk pam susu. Plus nk kena bekalkan kepada nursery/pengasuh.