First baby berapa kg? Ceaser or normal?

Hi mommies. Boleh cerita tak first baby dulu uols beranak normal or ceaser? And berat baby masa tu berapa kg? #countingdays #firstmom #firstbaby

14 Balas

First baby and pengalaman saya ialah melahirkan baby pra matang berat 1.8kg sahaja dalam 35weeks . Disebabkan baby iugr dan air ketuban sikit dari normal 12 turun pada 5 sahaja . Terpaksa bersalin waktu tu juga time hari checkup disebabkan risau baby lemas . Sebelum tu dah pernah cucuk dexa 2 kali . Bersalin normal ya hehe .

1st baby berat 2.7kg lahir 36 minggu.. beranak vacuum sebab baby dah distress.. hampir² nak kena emergency cser.. air ketuban dah leaking awal dari rumah lagi.. masa sebelum nak bersalin tu kena cucuk dexa dan antibiotik.. baby pon duk dkt nicu on antibiotik selama 4 hari..

1st baby - 3 hari lepas pecah ketuban, laluan bukak 2cm aje. kne czer jugak akhirnya. baby kecik aje 2.27kg. gelak doc siap ckp klu kecik gtu sekali teran dah kluar. takde rezeki utk normal kan. it's ok. jnji selamat & sihat mama n baby.

1st baby normal berat 3.3kg hampir2 kena vacum sbb mak dh dyhydration tapi alhamdulillah tak jadi..tapi baby kena warded sbb tiba2 heart rate plk tak normal...minta tlong semua doakan baby saya sihat dan dpt kluar ward..

Anak 1 - 2017 35w, normal 2.88kg pecah ketuban. Anak 2- 2018 36w, emergency czer 4.45kg. Anak 3 - 2020 38w,czer 4.25kg. Anak 4 - 2022 36w, emergency czer 3.1kg.

1st baby - hampir ceaser, baby keluar normal dalam bilik operate. masa hari nak bersalin doctor scan kata baby besar 3.3kg. baby keluar 3.15kg 2nd baby - due jan 23 ni

My 1st baby berat 2.45kg, terpaksa emergency ceaser. selamat bersalin pada 18/12/2022❤️ tak de rezeki bersalin normal.

1st baby berat 3.1kg boy, bersalin normal. 2nd berat 2.6kg girl.. normal juga 😍

1st baby 3.12kg normal, girl 2nd baby due 3/1/23 harap normal jgk la

1st baby normal tapi kena vacuum jugak berat 2.86 kg