Skincare mommies

Mommies bila tahu prgnnt terus stop ke mcm mna ? atau cek kandungan, if selamat, teruskan pakai ke ? Saya pakai skincare wardah .. Kalau tak pakai, kulit kusam, jerawat pasir semua tu, jd tak selesa .. #PleaseAdvice

4 Balas

awak kena elakkn pakai skincare yg ada fungsi utk kecutkan jerawat,cerahkan kulit,hilangkan bekas jerawat and sekata kn ton kulit sbb skincare yg ada fungsi macam tuu selalunya bahan dia tk blh guna utk perempuan pregnant. yg blh pakai pon skincare yg fungsi dia utk hydration kulit shj tuuu pon kena check semula bahan ii tuu ok ke tak. kalau nk lagi selamat jgn pakai pape takpe lh time pregnant muka tk ok janji baby sihat, nanti lps beranak kita glow up balik

Puan boleh dm socmed wardah dan tanya jika skincare dia sesuai utk pregnant & bf mom. Nyatakan range & jenis skincare. Saya pengguna setia safi. Produk yg sy guna mmg ada aha dha. yg sy tahu pregnant mom hnya boleh guna produk aha dha yg dimana kandungannya hanya 2%. So sy dm ig safi dan mereka nyatakan produk mereka selamat n sesuai untuk saya.

1y ago

ohh ya .. sy ada join live tt diorang, sy dh tukar dr wardah lightening ke wardah hydration .. thankyou2

saya cek ingredients. kalau ok pakai je. sblum ni ada toner yg ada aha, bha n serum ada tranexamic acid. stop terus. pakai moisturizer je. tak sempat nak survey skincare baru yg sesuai lagi

saya semasa tahu prgnent sya terus stop, pakai apa² sebab sesetengah skincare ada bahan yg trlarang untuk di pakai semasa hamil.