Pertanyaan 🤗

Hi Mommies.. berapa lama biasa nya ambil masa untuk period dtg balik lepas gugur? Sy keguguran 13 weeks.. now dh bersih boleh solat dan puasa after 14 hari gugur... Ada possible tak , tak period tapi pregnant semula? Thanks bagi yg sudi menjawab soalan 🥰🤗 #advicepls #pleasehelp #bantusharing #ingintahu

2 Balas

boleh jadi. tapi kalau boleh elakkan lah dulu for 3m atleast. sbb rahim belum cukup kuat lagi. boleh lead to 2nd miscarriage dlm masa terdekat. based on my experience. gugur bulan 10 2021, xperiod terus lekat and gugur 2nd time bulan dec 2021. so nasihat saya tolong tunggu atleast 3kali period dulu bru plan next pregnancy. sbb emotion u akan jadi lagi teruk kalau gugur lagi sekali dlm masa terdekat.

1y ago

thanks ! sbb tu nk tahu macam mana .. ada yg period ada yg tak kan..

Selalunya lps gugur hormon jd x stabil..period pun x betul, take time beberapa bulan untk period balik.. n rahim kena rehat 3 bulan, kesian kalau pregnant semula belum lg recover

1y ago

thanks sis...