SUSU FORMULA

Hi mommies! Before ni baby sy minum Dupro, sudah 3weeks begitu minum.. Tiba-tiba berak2. Asal sudah habis menyusu, mesti berak. Dalam sehari asal masanl mahu minum susu, mesti berak. Najis cair juga. So, I decided tukar susu kepada Lactogen. Dalam 1weeks begitu, masih ok lagi. Sudah minum dalam 2/3weeks begitu, mula sudah cirit birit. Tidak kerap. Najis cair dan asal selepas selesai menyusu, baby akan berak. Sekarang I tukar balik sudu Dupro balik. I mahu try and error. I mahu try susu lain, but no idea what kind susu formula lagi yang sesuai. Should I tukar balik ke Dupro or suggest susu lain yang sesuai dengan baby baru 1bulan lebih. #firstTime_momhere

3 Balas

should tukar susu lain. my baby minum dupro sesuai and tak berak berak after minum, so that dupro memang tak sesuai untuk your baby. also lactogen, my baby minum sembelit sampai 5 hari tak berak berak, macam baby awak cirit birit, tak sesuai juga tu. try susu lain pula.

Sama kes yg jd dkt bby sy..dr awal lahir dh bg mnum dupro smua ok..skrg dh nk msuk 2 bln kerap berak after mnyusu..minum je berak..now dh tukar lactogen..still berak but bukan setiap kali mnyusu..

ank sis cirit tu. cuba try s26 yg purple atau frisolac

5mo ago

Okay sis. Thank you for respond 🥰🙏🏻