Mild Ezcema

Hi Mommies, baby saya 5 bulan, belakang baby saya dah jadi mcm di gambar. Dah bawa jumpa doc, & doc bagi cream ‘zaricort’. Dah guna seminggu tapi tak ada perubahan, malah naik bintik2 makin banyak. Mommies ada cadangan lain yg boleh membantu kurangkan bintik2 ini? Baby bath atau lotion baby? #pleasehelp #firsttimemom

Mild Ezcema
9 Balas

Saya pakai kan anak saya yang ni . Kulit dia jenis kering sensitive juga sama macam dalam gambar . Dah pakai 4 5 hari so far alhamdulillah semakin baik dan baby pun tak garu2 sebab gatal . Lepas mandi lap kering2 lepas tu pakai kan produk ni . Lepas tu biar kan dia meresap betul2 kering dan tak basah . Baru pakaikan baju . Apa2 pun Allah yang menyembuhkan . Kita ikhtihar .

Jgn pergi klinik biasa sis..kena g klinik paediatric..hari tu sy g klinik biasa pun dia bg ubat yg sama utk ruam anak sy..jd sama mcm ni mkin byk..bila bwk g paed, dktor tu kata ubat yg ada pkataan ‘cort’ ni umpama baja utk ruam so xsesuai & kena stop sapu..sy sarankn sis bwk g paediatric clinic

Zaricort ke hydrocort ke steroid cream ke, jangan lah sapu dekat anak. Once stop pakai, withdrawal effect dia lagi teruk eczema ni flare up. Boleh try shinssei treatment cream. Search dekat ig. Official store dekat shopee pun ada

Sis, try check environment maybe baby kalah or sabun sis pakai pada dia lotion, bedak etc. Baju dia kdg kite sapu lotion pape kalau environment daily kite pkai tu boleh jd jugak

g klinik pakar kulit teros sis.. bby sy mcm tu dr usia 3 bulan.. usia 5 bln baru baik tp skin bby ttp ada kesan tompok2 putih

mcm ank saya kne haritu... saya guna cream snow white je... alhamdulillah cpt elok.. kulit ank pun lembut je

Cuba try cream Ceradan sis.. beli di farmasi..anak sy mcm ni juga..alhmdulillah skrg dah sembuh

Kena pergi klinik semula sis. Inform doktor.

cuba try snow white lotion