Baby kerap menangis

Mommies, baby dh 9 bln. Start 7 bln dia kerap sngt menangis. Hjung2 8 bln better dh senang jga. Ni masuk 9 bulan start blik kerap menangis. Ada yg pnh alami x? Sblm ni anak sy sgt behave kurg sgt cranky xtau skrg ttba jd cmni. Btw anak sy duduk nursery start 4 bln. Ni msuk 9 bulan dia mcm xnk sgt dh duduk nursery, asal teacher nk ambik je dia mngelak tp x smpai menangis. Xtau nk buat cmna dh. Dh letak mnyk telon kot2 kembung perut tp msh gak cmtu. #bantusharing #firstbaby

2 Balas

Anak sy mula2 ok , lama2 dia pon suka n nangis bila antaq ngasuh .. sbb dia dah mula kenal org, so dia akan nangis .. tp nangis kejap ja lpstu ok .. skrg nangis sbb gigi nak tumbuh , gatai gusi sama tu yg nangis kuat bebai2 .. skrg bby sy 9bulan 13hari ..

baby da stat knal org.. anak sye pun mcm tu.. stat 8 bln da stat nk bkepit je.. sye surirumah.. x bley hilg skejap mest nanges trus walaupun sye peg toilet je.. tnye org pun memg umur2 nie fasa2 baby jd extra clingy..

8mo ago

Now anak sis umur brp? Msh cranky ke? Kot ada cara nk selesaikan sbb susah nk keja lau cmni, xleh fokus bila teacher dia mngadu dia mnagis shrian xnk mkn xnk susu.