ubat & susu

hi mommies, assalamualaikum. nak tanya, boleh ke campur ubat dalam susu anak? anak baru 5 bulan. semalam pergi klinik dpt ubat. #ingintahu #firstmom

1 Balas

Kena tanya doktor tu. Rasanye boleh. Hari tu anak sy dpt antibiotics untuk tonsil, sy tanya, doktor kata susu yg dah dibancuh tu letak dlm botol susu sikit, dalam 1 oz ke, lpastu masukkan ubat. Bila dah habis susu tu,br bg die jumlah susu yg die minum. Sbb kalau awak bancuh terus 4oz, baby x habis minum, takut ubat tu pun die x dpt sepenuhnye.