39w6d preganancy

Hello mommies! Apa tanda tanda awal mommirs nak bersalin? #bantusharing

1 Balas

Anak 1st time subuh sy turun darah. Sy sempat ke ikea lepas tu, petang 4pm baru ke hospital. 8am bersalin. (Sy tak terus ke hospital sbb mak saya ada ms tu, dia suruh relek jgn kalut 😂 sbb bkn boleh beranak terus pun. Mak sy dulu kerja bidan di hospital kerajaan.) Ank kedua sy serah diri tp tak sempat induce, 12am sy rs contraction, 7am bersalin. Ms contraction tu darah turun n ketuban pecah ms baby nk keluar dh. Anak ke 3 emergency czer walaupun dh ada contraction (induce).