Anak belum bercakap

Hi mommies! Anak saya nak masuk 1 tahun 6 bulan tapi masih belum bercakap .. tapi bila kita bagi arahan atau bersembang dengan dia, dia boleh faham .. adakahbia normal atau tidak? Kebiasaan anak mula bercakap pada umur berapa ? #bantujawab #firstmom #ingintahu

3 Balas

sepatutnya 1y da ada 2-3 patah wording bermakna .. contoh ball,cat,babah,mama .. bench mark at least 1y6m ada 10 words meaningful..kurangkan screen time anak .. focus two-way communication.. rajin kn bercakap ngn anak eventho dia tk bole berckp lg .. semoga diprmdhkn sgla urusan olehNya.. amiinnn

Takkan takde langsung mommies? takde langsung even mama papa?

mchart okay tak?,