Baby sembelit

Hi mommies , anak saya fm+bf tapi dah 3 hari takberak , kentut je busuk . Perut ok tak keras , takde meragam . Normal ke atau sembelit ? Fm bg masa malam2 je kalau baby terjaga nk susu . Fm jenis lactogen #ingintahu #firstmom

1 Balas

Anak umur berapa? If minum fm seeloknya kena berak 1x 1 hari. Tp anak sy pernah tak berak juga 3-5 hari mcm tuh tp tetap aktif & perut tak keras. If dh boleh mkn solid food, bagi buah yg mudah lawas mcm dragon fruit/betik. Boleh juga bt senaman kayuh basikal & urutan i love you. And sy selalu ckp dkt anak, mcm suruh dia berak kalau tak kena pergi klinik jumpa doktor. Alhamdulillah selalunya lps bt semua tuh & ckp mcm tuh dia berak 😅. Tak sempat g klinik.

1y ago

nak tnya anak still minum lactogen atau tukar susu.. anak sy mnum lactogen 3 4 hari bru berak.. tp najis xmcm sembelit pon