Susu formula apa anak mommy minum

Hi mommies ! Anak mommies minum susu fm apa dari kecik sampai sekarang ? Macam anak saya dari 2bulan dutch baby tak pernah tukar sbb serasi. Skrg dah 1tahun 6bulan dah tukar dutch 123. Tak ada masalah pun dkt dia tp saya saja try tukar susu fc tapi dia taknak. Dia tolak taknak minum pun. How ya mommies 🥹 tak apa ke dia minum fm je ? Sehari minum dalam 5 kali. Selera makan tak ada masalah. Memang berselera. #bantujawab #ingintahu

3 Balas

My first born bf+fm (Enfalac baby), masa umur setahun lebih tukar susu ke fernleaf 123, sekarang anak masuk 3tahun minum susu fernleaf fullcream. sekarang nak wean off botol susu tu.. sehari minum susu 3kali. Bagi anak makan kenyang2, anak saya suka makan buah, kismis dan kacang utk kudapan. kurangkan junkfood. sebab anak setahun ke atas memang kena fokus bagi makan, bukan lagi susu

ok je. my toddler dari 1y pun minum fm. fc dia tolak.