GBS + infection

Hi mommies, Alhamdulillah sye selamat melahirkan baby boy berat 3.19Kg pada 17/07/23 due date sepatut nya 24/07/23. Ngam2 39weeks secara induce recommendation by Dr.Pakar sbb baby dah ckup matang and tak perlu tunggu lagi sbb takut risiko baby terlalu besar. 18/07/23 sye dah boleh discharge but baby kene admit NICU sbb infection selama 5/7 hari dengan bantuan penafasan oxygen sbb nafas baby mcm ada lekuk di dada. Sye rasa down sangat2 sbb terpaksa pisah dengan anak dan sebak sye setiap kali terkenang keadaan dia di NICU. Ada ke mommy2 yang pernah ada pengalaman baby infection sbb GBS+ yang lebih kurang kes sye ni?? #bantusharing #2ndbaby #beriakusemangat

GBS + infection
2 Balas

smga baik2 utk awak.dan baby..masa bsalin, doc on antibiotik kan sbb gbs?

10mo ago

Thank you awk, haah on , dapat juga la 8shot sebelum bersalin

Semoga di permudahkan semua urusan sis dan baby cepat sembuh🤲🏻

10mo ago

Thank you awk. Aminn YRA