GDM on diet

Mommies ade tak tips untuk control gdm ni. Sekarang sy dah 34w, sangkut gdm dari 12w mcm tu lagi. Cumanya, selama ni okay je bacaan cantik je. Tapi sejak masuk 3rd trimester ni terus bacaan tak cantik. Makan mcm biasa mcm sebelum2 ni jugak. Mcm harini sy ada bsp, semalam last makan pukul 7, tu pun makan roti dgn telur je, tapi bsp pagi 6.3, pukul 10 lepas makan jadi 7.3. Rasa mcm down sangat² harini. Please bagi tips or kata2 semangat😭 #pleasehelp #ingintahu

3 Balas

Sekali berapa hari awak makan karbo? Kalau pagi makan nasi, trngahri dan mlm jgn mkn nasi. Ambik meehun ke, roti wholemeal ke. Minum banyak air tak? Cuba 2-3litre air kosong sehari. Lebihkan protein dan fiber. Air2 manis ada minum tak? Buah yang kecik2 jgn makan o&g sy pernah pesan, sebab lagi kecik buah tu, lagi tinggi gula.

Macam saya , mkn dah jaga still bacaan too low too high, then malas dh terus pakar on ubat, now better sikit, kdng sebb hormon bdn kita, so jaga mcam mana pon still akan xelok

Sama la kita..jaga macamana pn still tinggi bacaan..kalau mcm tu mmng dr akan on ubatt..mcm sy kena insulin smpai 37w nnti serah diri