Rancang guna cucuk depo

Mommies ada yang pernah cucuk depo? Ok tak? Apa kesan yang mommies rasa? Nurse cadangkan saya cucuk depo tapi saya risau la rasa takut sebab ramai cakap jadi sakit pinggang, belakang, migrain, berat naik tu. Hmm risau 🥹 #pleasehelp

1 Balas

pengalaman saya lah ya.. Saya cucuk depo 2 kali je lepasto tak nak ambik dah sbb anak umur 1tahun2bulan baru saya period.. Dengan susu drop nya bukan sbb stress pun.. Saya tahu susu drop sbb anak sulung lahir 2.1 ada peningkatan berat badan sampai 3@4 bulan. 5@6 bulan bulat lagi lepasto tak naik-ii dah berat.. dia dah boleh makan macam-ii saya masak,blaja untuk tambah berat badan tapi still juga tak naik.. saya nekad rancang sendiri je walaupun kene perli dengan nurse.. buat tak tahu je.. alhamdulilah anak sulung dah 3tahun5bulan dia dapat adik.