CONTRACTION

Hello mommies. Ada x yg sama due dengan sy ? 13/10/2024.. Ada yg sudah bersalin? Sy sekarang anak kdua, tp sy xtau contraction tu mcmana sbb anak 1st sy czer. Normal ka masa2 sekarang perut kerap mengeras, sakit pinggang dan sakut celah kelengkang. Sakit perut kerap tapi masih boleh tahan. Tanda2 pun belum ada yg turun.. #SeriusTanya #bantujawab #ingintahu

6 Balas

contractions tu dia rase mcm baby mengeras tapi kerap dan beserta rase sakit.. contractions ni bby mengeras tapi lame .. makin lame makin kerap dan sakit smpai 1 mase kite rase macam nak berak dan meneran tu tanda bby dah nk keluar dan bukaan dh lengkap

2d ago

pernah 3 kali saja saya rasa sis. sakit sampai ke pinggang tp sekali bila sy mo ready2 p hospital, smpai skrg pula x sakit2 😆

due kita sama , tuh contraction palsu , sebab baby dah masuk laluan kan so normal je , saya pun sekarang sama macam awakk sakit² mengeras tapi tanda² belum turun , tapi 30hb ni saya dah kena paksa bersalin sebab baby besar

20h ago

Doc suruh sy sis. sebb kalau obesiti x boleh overdue..

due sama sis & apa yg awak tengah rasa sekarang ni sama macam saya. tapi saya kena serah diri 7/10 ni hmmm tiap2 pagi bangun dengan harapan ada bloody show/ketuban pecah. sebab takutt nak kena induce 7/10 ni 🥹

20h ago

sama sis. sbb sy sdh xlarat bjln pun sakit tapak kaki, lps tu bahagian tulang pubic pun 1 hal. sakit bila bangun pagi. kawan saya ada share tips, minum air rebusan akar senduduk tp saya tidak berani sebb sy belum ada pengalaman..

due Kita Sama tp Sy dh brsalin 15/9 haritu.. alhamdulillah baby smua sihat...Sy bersalin awal sbb bloody show..Sy Ada gdm n gbs positive sbb Tu Dr sruh brsalin jgk...

21h ago

saya pun 12/10 serah diri juga ne sis. 13 induce sbb sy obesiti

sma lah, tp anak ke4.. taktahu contraction tu mcm mana.. pening kpla, tambah2 lagi kandungan dh masuk 38mggu ++.. skrng dh makin kerap perut mengeras.. tdur juga takselesa 🥲

2d ago

sy try download apps utk pantau kontraksi sis, tapi sama saja. sy masih x faham cara guna dia

sy sama mcm mommy. anak 1st czer. xtau sgt lg contraction tu mcm mn. skg ni perut kerap mngeras. kalau duduk/baring nak bangun bagian pelvis sakit sgt2. edd sy 12/11

5d ago

kan sis..mau guna apps contraction pun masih kurang faham..