Makan yg berkhasiat

Hi mommies ada tk sini yg tak boleh makan nasi n kadang kadang makan lauk muntah.. n asal makan nasi sesuap muntah.. boleh share tk makanan apa yg mommies ambil utk elakkan lapar n cukup nutrisi utk baby.. #firstmom #SeriusTanya #bantujawab

2 Balas

Try & error ikut selera awak. Takboleh nasi, ganti karbo lain spt roti ke, bihun, pasta/spaghetti dll. Makanan lengkap dan seimbang pun dah cukup; ada karbo, protein, sayur, buah. Minum air yang mencukupi utk stay hydrated.

kalau saya sama jugak alahan macam awak takboleh makan nasi...klau saya nk elakkan rasa lapar saya makan makanan sup macam bihun sup, sup sayur, sup daging...janji kenyang je baby pon sihat