9 BULAN TAK PERIOD (FULLY BF)

Hi mommies. Ada tak yang sama macam saya. Saya bersalinkan anak saya last year, 07/07/2023. Lepas habis nifas, saya period, masa dalam pantang. Nifas saya kejap je sebab saya czer. Dah kering seminggu. Lepas tu keluar period. Bulan August 2023 pun saya period macam biasa sebab time tu saya tak breastfeed baby, baby saya fully formula masa tu sebab dia kuning tinggi. Saya ikut nasihat pakar paediatrician saya, dia suruh stop bf. Lepas kuning anak saya dah elok, saya continue bf anak saya sampai lah sekarang. Last saya period masa bulan September 2023. Sampai lah ke hari ini, 17/06/2024, tiba-tiba pulak saya period siap package sakit pinggang and senggugut. Saya ada buat appointment untuk jumpa gynae next month, sekali appointment untuk anak saya cucuk umur setahun. So sementara nak menunggu appointment jumpa gynae tu, saja lah nak tanya pengalaman mommies semua yang period jadi ting tong bila breastfeeding.

3 Balas

yg sy alami skrng .period jdi tingtong..skjp dtng skjp tk. bwt jdi bdebar setiap bulan .last2 selang 2 bulan tba2 ada semula

normal, depends atas bdan masing2. ada yg period ade yg xperiod. sye 2x czer fully bf, baby 3m dah start period bulan2.

btul..pgalaman sy, sy bf mmg x period wak