Tekanan darah tinggi masa pregnant

Hi mommies. Ada tak mommies yang sangkut dekat high BP? Setiap kali appointment mesti sangkut dekat BP. Boleh share tips mcm mana nak control BP? #1st_pregnacy #SeriusTanya #firstmom #bantusharing

4 Balas

saya jenis nervous. bila kt rumah elok je. nurse pasang je alat tu terus laju jantung. nurse akan suruh saya baring mengiring baru dpt normal bacaan

2mo ago

sama dengan saya. nadi pun laju. saya dgn sangkut gdmnya. sabar je lah ujiannya mcm2.

herm saya la tu sampai masuk wad lepastu kena mkn ubat utk keselamatn baby...follow je sis arahan dr utk keselamatan kandungan

2mo ago

saya semua ok x ada pening ke apa ke..baby smua ok baik alhmdulilah...bp ke tinggi..tapi bila da mkn ubat smua normal..smua ok..dy bg ubat khas untuk ibu mengandung..kalau dr suruh mkn ubat mkn je sis smpai kita selesai urusan mlahirkan

sy klau dtg klinik mmng nervous kena panggil😂😂 bp asyik tggi.. jdi nurse bgi relax dulu smpai bp okay

2mo ago

betul tu. kat rumah elok je

sis nervous ke?

2mo ago

nak kata neves, mungkin. tp kadang dah control breathing, try cool down sebelum nurse check. pun sama jugak tinggi 😂