Umur 30tahun

Hi mommies... Ada tak kat sini yang umur 30tahun mengandung anak pertama macam saya ? Nak tahu sebab rasa down tiba² pulak ni teringat Mak mentua pernah tanya dan bandingkan saya dgn menantu yg sorang lagi dah mengandung dulu..sebab kawen tahun yang sama..saya jarak 2tahun baru mengandung..Sampai rasa sedih dan tertanya² lambat sangat ke saya baru nak mengandung.. #ingintahu #seriusnanya

7 Balas

sy pregnant anak sulung umur 31 lepas keguguran pada usia yg sama. Sama lah kita dibanding²kan sbb yg kahwin beza 2 bulan dgn sy dah beranak bulan ni tapi sy akan bersalin tahun depan. Dpt pula dia anak lelaki yg diidam²kan mertua. Akhirnya mak sy sendiri ckp, kalau mertua tidak mampu berlaku adil terhadap menantu & cucunya sbb masa mengandung pun dah dibanding²kan, mak sy sentiasa ada utk sy & anak sy. Sis, cari comfort dlm kalangan keluarga sendiri baru kita pergi pada orang lain ya. Mak & keluarga kita lebih faham kita dari mertua. Sejauh mana kita cuba rapat pada keluarga mertua, tetap kena ingat kita tidak dibesarkan dengan cara mereka atau perlu untuk mengikut cara mereka. Cari ketenangan & bahagia cara kita sendiri. Baby perlukan sis utk sentiasa kuat. Kita kahwin & ada keluarga untuk mencari bahagia sendiri bukan utk puaskan hati orang lain.

2y ago

🥲 Terima kasih banyak sis share situasi sis dan beri semangat.. inShaaAllah..saya truskn hidup dgn cara n bahagia saya..

pedulikan je kata dia. nnt kang budak tu dh lahir sibuk nk pgg pulak nnt. mak chik n mak su sy masing2 merasa anak pertama time umur 39 & 35 tahun. mak chik sy sbb baru kahwin tahun ni. mak su sy 11 tahun tggu baru merasa rezeki ade anak. kak ipar saya tggu 13 thn baru merasa mengandung anak pertama tahun ni time umur dia 40 thn sbb ivf kali ni baru melekat. sy nikah bulan 8 thn lps n ofismate nikah bulan 10, yg nikah bulan 10 tu yg bersalin dulu. sy tgh preggy 7 bulan tp sy okay je sbb sy mmg plan n xnk rushing2 sbb nk enjoy waktu berdua. pedulikan kata org. bumil jgn stress2 ya. take care. Allah bg anak ni semua pd masa yg ssuai. Dia lg Maha Mengetahui. kang susah mengandung pun org bercakap jugak so better jgn lyn.

2y ago

Awak mmg kuat sis.. inShaaAllah saya kena pedulikan kata² tu..cuba lupakan.. dan kekalkan positif n happy² demi utk kndungan ini.. Terima kasih sis😍

MashaAllah, alhamdulillah.. sy 30 tahun, 19 weeks pregnant after 6 years tunggu 😊 xperlu terkesan dgn kata2 manusia.. sbb hidup kite Allah dah atur cantik, pastinya ada hikmah kenapa skrg bru Allah bagi.. Allah sebaik2 perancang dan Allah tempat kite bergantung.. jgn sedih2 sis, xperlu rasa lama bru ngndung sbb ada org lebih lama..just enjoy ur pregnncy journey 💓 kuatkan smngt ya mommy to be! 🫶

2y ago

Alhmdulillah syukur.. terima kasih sis beri smgt positif.. Tahniah utk sis ye..🤲🏽💐

Saya umur 32 baru pregnant anak pertama sis. Mmg time mengandung ni byk fikir. Lebih2 lg mulut2 mertua yg laser. Kadang2 sy ni jenis balas balik tapi kadang2 malas layan. Jgn terlalu sedih atau stress ye, kita kena strong hadap mertua mcm ni. Sy penah ckp kat husband, minta simpang anak dlm perut ni kenan perangai mcm mak dia. Dah la due date lebih kurang dgn birthday mak dia. Pening!

2y ago

Mintak simpang jugak..🤲🏽Penat nak layan style mcmtu.. Baiklah..terima kasih sis beri smgt..

sy pn tgh pregnant sis.. anak pertama umur 29 tahun selepas 4 tahun berkahwin..cuma bezanya sy berkahwin dgn lelaki yg mak&ayah dia dah meninggal masa kecik.. sy x rasa ade mak mentua sis, cuma ade Abg ipar&akk ipar je..walaupun akk ipar sy mulut dia suka ckp lepas, tapi Alhamdulillah dia x pernah persoalkan sy lmbt dpt anak..tp bila dia tahu sy mengandung.. dialah org yg paling happy..

2y ago

Terima kasih sis.. Alhmdulillah utk sis dpt ipar memahami wlpon dia mcmtu..

Hi mommy to be. Mulut tempayan blh di tutup, mulut org x boleh kn. Ignore je. Msk telinga kanan keluar telinga kiri. Manusia tiada yg sempurna. kita patut bersyukur pd Allah kerana diberi peluang merasa pergerakan Baby dlm perut. Ade pasangan diuji tidak dpt zuriat lg. Sis jgn fikir sgt & jgn sedih2 coz nnt baby turut rasa sedih. Enjoy this moment ye.

2y ago

Terima kasih sis beri smgt💪💪 ya allah alhmdulillah syukur sgt.. kena kekalkan positif n abaikan yg negetif..

xlmbatnya wak...sy lagi hmpir 5tahun kwin..bru ni dpt umur dh 31...skrg kndungn bru nk msuk 5bln....

2y ago

Alhamdulillah kn.. sy harini 22w3d.. baby Ramadhan..