Saiz kepala baby besar 2minggu drpd usia kandungan.

Hi mommies, ada tak antara mommies yg alami perkara yg sama macam sy ? 3hari lepas sy pergi check up di KK dan doct buat scan (28w). Hasil drpd scan tu, doct bagitau yg saiz kepala baby besar 2minggu which is 30w. Sy kena repeat scan semula semasa 32w nanti utk make sure takda sebarang masalah. Minta pandangan & pengalaman mommies ye. TIA #ingintahu #SeriusTanya

4 Balas

Sama dengan situasi saya sekarang , sepatutnya 29weeks tapi ukuran kepala baby 31weeks sudah . 12/6 ada appt dengan pakar pulak. Disebabkan baby besar sikit sy terpaksa minum air gula sampai 3 kali . Tapi berat saya tak naik banyak pun . Sabar ajelah , semoga baby sihat . aamin .

2d ago

Saya dah pergi pakar , alhamdulillah ukuran baby okay cuma beza 5 hari sahaja . Doc kata normal . Next 26 Jun jumpa pakar lagi

Kalau dkt kk sy isu mcmni normal je jgn dia lebih dari 3-4minggu. Tp sy tak sure mudah2an nti next scan baby membesar ikut week☺️mummy jgn stress jgn risau2 okay. Doa byk2

3w ago

thanks mummy 🤍

sy pula hrini 29w scan dpt 33w . kne refer pakar sbb beza 4w kan . 🥲 sy buka buku di swasta . jdi yg scan ni doc swasta . ni kne refer ke hospital kerajaan

2w ago

Allahu. apa apa update sini mommy, nak tau perkembangan jugak sebab sy masih risau taktau macamana situasi baby saya 😌

normal sis. kita buat growth scan tu untuk tahu perkembangan baby. +-1-2w okey lagi.