Baby umur 3 bulan naik flight

Hello, mommies ada ka yg bawa baby umur 3 bulan naik kapal terbang? Baby ok juga ka? Ada effect apa2 x? Ada tips x supaya baby selesa ja waktu naik flight? Dh buat research baby seawal 7 hari dh boleh naik pn, ada ja kwn naik flight bawa baby umur 9 hari. & dh tanya doctor, doctor pn ckp boleh cuma sy rasa risau juga. Nk dgr juga pengalaman mommies. Umur baby 3 bulan ya

1 Balas

Hye mom Boleh sis Saya dulu lepas pantang dah bawak baby naik flight dari utara ke selatan… just 1 hours n half… Saya sendiri pilih naik flight malam ambik paling lewat sebab time tu baby tidur. Pkaikan baju tebal panjang, kalau direct bf boleh guna nursing cover, kalau guna botol susu boleh isi susu siap air nanti boleh mintak dengan stewardess. Sebelum naik better tukar pampers siap2. Sebolehnya beberapa jam sebelum naik flight tahan baby dari tidur… untuk dia tidur lena dalam flight Macam saya naik malam, lepas asar atau maghrib tu saya tahan baby dari tidur Kena banyak main dengan baby biar dia letih nanti… Kalau boleh pilih seat better ambik yang depan sekali. Kalau naik MAS seat depan sekali ada baby coat. Kalau sejuk sangat boleh mintak blanket atau bantal dengan stewards… Kadang dorang nampk baby dorang akan bagi tanpa kita minta…

5mo ago

Ok.. thank u sharing sis