2nd trimester gusi berdarah

Hi mommies. This is my 4th pregnancy. First time experience gusi berdarah masa pregnant. Im currently in my second trimester. Ada sesiapa pernah experience tak gusi berdarah/ bengkak macam i? I google, katanya pregnancy gingivitis. Taktau la betul ke tak. And another thing, boleh pergi dental ke during pregnancy? Anyone pernah ada experience? #pleasehelp

2 Balas

Dentist ckp kat I masa I cek gigi, gusi berdarah masa pregnant Sbb hormon progesterone & estorogen meningkat. Just take extra care of dental hygiene

11mo ago

Okay dear. kalau macamtu i nak pergi jumpa dentist la esok. Tq for sharing your experience 😘

I pernah pergi, during my 2nd trimester juga. Same issue, gusi bleeding & bengkak. Doc check takde apa apa yg merisaukan, and dapat mouthwash.

11mo ago

Okay dear. kalau macamtu i nak pergi jumpa dentist la esok. Tq for sharing your experience 😘