Missed miscarriage / wrong date

Hi mommies.. 1st baby saya keguguran 19w6d dan ini 2nd baby & saya dh buka buku 5/12, Dr scan nampak baby sihat dan nampak jantung berkedip² 8w4d. Next check up 16/12, Dr di klinik kesihatan scan dan cakap tak nampak jantung baby dan sepatutnya perkembangan baby 10w5d tapi sebaiknya result scan 9w0d, jadi Dr KK buat surat refer ke hospital hari yg sama. Dr pakar scan atas bawah dan result masih sama, tak nampak jantung. Saya dapat date 2 minggu lagi untuk repeat scan. Ada ke mommies yg sama pengalaman macam saya? Apa keputusan selepas repeat scan? Positif atau negatif? Saya cuba untuk stay positive, dlm masa sama sangat sedih bila Dr cakap mcm tu. #pleasehelp #bantusharing

2 Balas

sis.. situasi sama mcm saya skrg.. tp sy xbkk buku pink lg.. sy scan 5 weeks nmpk kntung shj, then saya tgu la 3 mnggu pulak g scan 8 weeks dkt swasta dah nmpk baby tp xnampak jantung.. scan atas bawah xnampak.. so dr sahkan missed miscarriage/ wrong date jgkk.. so skrg ni saya buntu perlu ke saya perginrefer pakar or tggu dlu byk weeks pergi repeat scan pulak.. maybe baru nampak heartbeat😓

1y ago

Belum..awal bulan 1 repeat scan di hospital

Kalau beza dlm 2 minggu dgn result scan is normal sis, semoga dipermudahkan urusan sis

1y ago

Insyaa-Allah. Terima kasih sis.