DINDING RAHIM TEBAL

Hi momiessss! Nak tanya ada tak yg first mom tapi due dah nak dekat masih tak beranak lagi ? Korang punya bukaan sekarang dah berapa ? Korang ada masalah dinding rahim tebal tak ? Saya nak tanya la bagi yang first mom tapi dah melahirkan then dia ada masalah dinding rahim tebal, korang lahir time due date atau over due date ? Ada tak cara nak selesai kan masalah dinding rahim tebal ni ? Sebab buat je exercise, jalan itik, berjalan sana sini, buat squat tapi bukaan masih sama. Kena layan je sakit contraction ni. Ada tak tips ? #ingihintahu #firstmom

2 Balas

Saya sis , even skrg ni tgh induce . Due date 25/5 ni . Baby bsar so doc suruh bslin scara induce ubat insert , bukaan pn still 1cm msih takde perubahan . Dinding rahim tebal juga 🫠

1y ago

lma juga sis , 48 jam induce bukaan just 1 cm last2 emergency czer 18/5 ni lahirlah seketul baby boy sa sis

sma sis sy pun xda bukaan lg..da dua kali pg hospital tp still xda bukaan

1y ago

due date bila tu ? kita buat mcm2 exercise kan tapi tak da bukaan. ada yg suggest kerapkan bersama dgn suami tapi kita jela takut sbb sakit 😅