DINDING RAHIM TEBAL

Hi momiessss! Nak tanya ada tak yg first mom tapi due dah nak dekat masih tak beranak lagi ? Korang punya bukaan sekarang dah berapa ? Korang ada masalah dinding rahim tebal tak ? Saya nak tanya la bagi yang first mom tapi dah melahirkan then dia ada masalah dinding rahim tebal, korang lahir time due date atau over due date ? Ada tak cara nak selesai kan masalah dinding rahim tebal ni ? Sebab buat je exercise, jalan itik, berjalan sana sini, buat squat tapi bukaan masih sama. Kena layan je sakit contraction ni. Ada tak tips ? #ingihintahu #tipscepatbukaan

2 Balas

harii ni sya 40week dah , still belum ade takde tanda' lagi . maybe 18hb saye kena serah diri dah kat hsptl , hri ni jmpa nurse and dctr

1y ago

saya pon lagi 8 hari cukup 40 weeks. nanti mesti kena serah diri jugak, sebab 2 minggu sebelum ni pon bukaan 1 cm, then semalam pon masih 1 cm. dah buat macam2 senaman yg disuruh tapi itulah bukaan masih sama. sis redha 🥺

belajar teknik pernafasan. tgok dkt siti jamu mall. die ade ajar mcm mne nk bernafas time lyn contraction bg cpt bukaan.

1y ago

ada belajar jgk cara kawal pernafasan time contraction, tapi bukaan masih jgk sama. saya punya dinding rahim tebal maybe susah sikit nak cptkan bukaan.