GDM - Insulin & Metformin

hi momies..saja nk tanya pengalaman..ada x momies yg sepanjang pregnant perlu ambil insulin & metformin? sy sejak pregnant 3 bulan smpai skrg nie 8 bulan dah kandungan still kena amek insulin & merformin

1 Balas

Once dah on insulin & metmorfin memang perlu ambil sampai bersalin sis. Lepas bersalin nanti, minggu ke-6 kena minum air gula semula untuk tahu paras gula awak dah kembali normal atau tidak.

10mo ago

Yang itu saya tak pasti. Nanti awak tanya nurse atau doktor sebab saya GDM on DC