PEDIH HULU HATI + PERUT MENGERAS

Momies semua nak tanye normal ke kalau rasa pedih hulu hati then perut tiba2 jadi mengeras ? Taktahan menahan rasa sakit ni . ada effect pape ke ? just nak tahu sebab baru first bby 🥲 kandungan berusia 23weeks 5days#firstmom #firstbaby #pleasehelp #bantusharing

2 Balas

Sis kalau nak pasti baik rujuk doc, takut apa2, sbb sya hri tu ke emrgncy, sbb sakit kepala sngt tak hilang and muntah, so doc ada tanya tak ada pdih ulu hati, saya kata tak sakit, so dia kalau ada sakit, and kaki pun bengkak tanda tak bagus la utk kita n baby, baik sis ke emrgncy cek tngk mcm mana ya, Semoga baik baik sja, saya hari tu cuma BP je naikk. repeat smpai la BP normal, and doc ad bagi ubat angin and ubat paractamol.

Tak ada pengalaman kalau pedih ulu hati. Tapi kalau perut mengeras pernah tapi itu pun sekejap je lepas mkn mlm. Sy ada tnya nurse dia kata normal sebab badan kita nak ready utk bersalin nanti. Tapi kalau terlalu kerap dan tak pandai hilang, terus pergi hospital.