bentan semasa pantang

hi momies. saya nk tanyaa kalau kena bentan sbb punca pemakanan atau lain2. lps makan akan terasa nak bentan atau akan ambil masa juga ye? #ingintahu

3 Balas

sya pernah bentan waktu ank sulung. berjln je mcm biasa nk check up.. tu pun dah msk 2 minggu sbb ank msk nicu sblm tu.. tetiba rasa meletup sama mcm kita keluar air ketuban tp darah.. kain batik auto basah lencun. badan sejuk mcm bru keluar tmpt ice.. Tak jadi gi klinik.. terus msk kereta.. nasib darah tu stop. mak saya terus ikat rambut ketat². bersihkan badan sya & tungku perut sya.. bru laa rasa ok .. sya pun xtau kenapa blh tiba² bentan time tgh berjln nk masuk klinik..

2mo ago

saya pernah bentan mula2 sbb bengkak susu. lepas makan panadol ok. bengkak susu pun dah takde. tp bentan masih jadi selama 2 hari. lps makan panadol je ok. boleh jadi sebab bengkak susu jgk ke? walau da surut? saya pun keliru.

Dah berapa hari bersalin? Blood type anak sama tak dengan awak?

2mo ago

dah 2 minggu bersalin. blood type anak beza.

bentan mcmmana tu?

2mo ago

badan seram sejuk. nak demam