Senang terkucil time batuk

Hi momies nk tnya normal ke bila 3rd trimester senang terkucil bila batuk or bersin..malu sgt.. mcm mana nk prevent ya #firstmom #firstbaby #pleasehelp

2 Balas

hi mummy. normal sangat2 lagi2 kalau dah 3rd trimester tu. saya akan pakai pantyliner & kerap buat kegel and exercise utk kuatkan otot kat bawah tu. boleh buka youtube & cuba exercise dulu. pantyliner kalau boleh every 3 hours tukar ya sbb taknak ada kuman pula accumulate kat bawah tu. 😉

normal. sy selalu pakai pantyliner.