ibu mengandung 5 bulan boleh makan petai tak ?

hi momies , nak tnya ni boleh ke makan petai ? sbb saya mngidam nak mkan sambal petai 🥹 selamat tak utk bby dlm perut klau makn sikittt jerr ? lagipun kandungan sya skrng ni dh 20minggu 3hari . harap korang boleh jawab persoalan saya terima kasih 🫶🏻

7 Balas

Blh je sis.. sy awal pregnant pn mkn.. skrg dh 34 weeks pn baru mkn smlm 😁 tp sis ade mual muntah2 x? Sb kalau mkn pedas muntah agak terseksa skit.. hehe sb pedih..

boleh je. dh nk bersalin nnti je elakkan sbb nnti bau labor room. tu je, tkde masalah untuk baby ke ape

Saya baru je makan minggu lepas alhamdulillah scan baby okayy 😊 in sha Allah takde pape sis

Boleh sis tapi jgn makan sblm g checkup kk taw nanti kang lekat bau dekat air kencing.. 🤣

Boleh awak, tapi saya haritu makan empat biji dia punya angin tu fuh

Sy br makan 3 hari lepas 😂

boleh awak