ikan apa yg boleh Makan&tak boleh makan

Hi momies ..Nak tnya ikan tuna betul² tak boleh Makan langsung ek? N mcm mana Nak tambah hb darah ya😭😭Dari awal pregnancy rendah Hb dri 10.9 Ni skrg lagi turun 8.9😭buntuh dah apa Cara Nak naikkan 😭helppp🙏🏻🙏🏻#seriusnanya #pleasehelp #bantusharing

2 Balas

Sy pon hb 9.6 Dr suruh mkn ubt iron tu 2bji sehari..sy trun pon sbb silp sndiri skip ubt..skrg bru nk konsisten mkn.. ikn bilis kerang bgus utk hb..yg lain blh google mknn apa utk tmbh hb

kene cek hb rendah sebab apa? ada penyakit darah, atau memang kurang iron dlm darah.. kalau memang ada penyakit darah, cth talasimea memang tak boleh buat apa.. hb xkn boleh normal..