Cara nak naikkan hb

Hi momies! Im now 22 weeks and im a thalssemia alpha carrier… td kat kk checkup and hb only 10.2.. skrg nie xda rasa pening, sesak nafsa or what.. ada tak cara nak naikkan hb? Td kena bagi obimin je.. #1sttimemom

2 Balas

sy obimin dpt sebulan je pastu terus dpt iberet sbb hb 11,and masa puaasa lg drop sampai 10 hb sy,pun still iberet..Dr suh makan sayur,kerang, daging...hmm next week appoiment DR.skrg tgh try delima hope hb ok cntik maintain,🤭

5mo ago

oo thalasemia darah kurangkan..tp xsure drh putih ke drh merah..xberpengatahuan sgt

makan jambu batu or kerang