gastrik angin & anxiety

hello momies , ada tk sini pesakit gastrik gerd & anxiety, tengah preg . simptom tengah kuat ni risau memanjang . ada tk tips handle sakit ni #ingintahu #pleasehelp #anxiety

2 Balas

sakit gastrik, gerd pencetus kepada anxiety. semakin awak tak kawal gastrik. semakin tertekan awak dan asyik diserang anxiety. pertama sekali, jauhi OVERTHINKING/RISAU yang berlebihan. Bersederhana dalam semua hal. tiada ibu yang perfect melainkan ibu nabi Muhammad S.A.W. tapi kita boleh jadi yang terbaik ☺️

Sy ada gastric jgk and IBS. jd since pregnant ni rasa lapar sikit je Sy mkn biskut ke apa2. jgn bg start..kalau dulu Sy slalu biar je sbb busy. alhamdulillah tk de gastric. Sy penuhkan stock biskut..nestum oat 3in1. Sy malas nk pk bnyk2 takut stress.

6mo ago

sy gastrik angin kronik 😢 biskut nestum oat x bole mkn pantang