Baby selsema

Hi momies.. ada tips tk mcm mna nk elak kn anak drpd terkena selsema..sbbnya sy ddk 2org shja kt rmh dgn anak jd kalau nk ckp brjgkit dgn ank2 lain xmgkn kot..jadi sy nk tau la tips yg boleh elakkan ank kene slsema..bolehlah sy cuba..#ingintahu #bantujawab #firstmom #bantusharing

2 Balas

Pemakanan anak perlu seimbang dan penuh nutrisi. Elakkan fastfood, junkfood, processed food pada anak. Parents kena sentiasa jaga kebersihan. Balik kerja bersihkan diri dulu baru pegang anak. Rumah kena sentiasa bersih daripada habuk. Jauhkan baby daripada orang sakit even parents sendiri. Pakai mask, jaga SOP. Boleh cuba usaha dengan cara ni. InshaAllah